Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad întreabă: „Cine răspunde pentru canalizarea din Gai?“

USR Arad a transmis mai multor autorităţi locale şi naţionale problemele cu care se confruntă cartierul Gai, cauzate de funcţionarea defectuoasă a canalizării menajere şi pluviale.

Sesizarea a fost semnată de un număr de 154 de cetăţeni nemulţumiţi de faptul că plătesc impozite la nivel de municipiu, fără să beneficieze de utilităţile şi confortul aferent.

De mai mulţi ani, locuitorii acestei zone sunt afectaţi de fiecare dată când plouă, fiind nevoiţi să suporte dejecţiile care se revarsă pe străzi şi în curţi.

Conform celor reclamate, reţeaua de canalizare menajeră prezintă disfuncţionalităţi pe străzile Ion Creangă, Faurilor, Zambilelor, Strada Nouă, Păcurarilor, Dunării, Hatman Arbore, Fântânii, Fagului, Izvor, Câmpurilor, Spătaru Preda, Meşterul Manole, Alexandru cel Bun. Din cauza proastei dimensionări a echipamentului de pompare, care se defectează frecvent, apa menajeră nu se mai scurge din canalizare, căminele colectoare/de vizitare fiind permanent pline, astfel că la prima ploaie dau pe dinafară.

Atunci când canalizarea menajeră este plină, în Laguna 1 Gai (folosită pentru deversarea apei pluviale într-un fost canal de irigaţii din vecinătate) se scurge apă menajeră, ceea ce eliberează în aer mirosuri deranjante pentru locuitorii din apropiere şi totodată poluează cu dejecţii respectivul canal. Totodată, apa din fântânile celor care locuiesc în apropierea Lagunei 1 Gai este murdară şi emană miros urât.

Un alta aspect sesizat este cel al rigolelor stradale colmatate, ceea ce face canalizarea pluvială nefuncţională, astfel că apa de ploaie fie rămâne pe stradă, fie se scurge în curţile oamenilor.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Din cele sesizate de semnatarii petiţiei rezultă că infrastructura construită în cartierul Gai prezintă probleme serioase, care pe de o parte îi privează pe cetăţeni de confortul urban pentru care plătesc taxe şi impozite, iar pe de altă parte reprezintă un pericol la adresa sănătăţii publice şi a mediului.

Faptul că reziduuri din canalizarea menajeră ajung în natură reprezintă o problemă foarte serioasă, pentru care trebuie identificate urgent soluţii, iar cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere. Aştept ca instituţiile sesizate să îţi facă datoria, iar administraţia locală să identifice de urgenţă o soluţie reală, pentru a pune capăt disconfortului şi poluării din Gai“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.