Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad: Falcă a dispus demontarea cortului #FărăPenali, după o sesizare a PSD

Proiectul susținut de USR împotriva penalilor din politica, poate unica șansă, în contextul actual, de a-i elimina pe Dragnea și pe cei ca el din conducerea țării, deranjează deopotrivă partidele tradiționale.

În urma unei sesizări venite dinspre PSD, liderul PNL și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, amendează în mod abuziv USR și dispune măsura demontării cortului #FărăPenali din fata magazinului Ziridava.

USR s-a implicat cu toate forțele în proiectul „Fără penali în funcții publice” pentru că astăzi țara este condusă de un PSD care nu are nicio reținere să ne amaneteze viitorul, în încercarea disperată de a-și salva liderul de problemele cu justiția. Astăzi cetățenii onești muncesc și plătesc taxe, iar cei care ne conduc folosesc acești bani pentru interesele unor grupări privilegiate. Pentru asta, noi cei din USR am stat la cort, am strâns semnături, ne-am alăturat străzii și asociațiilor civice, ne-am bătut in Parlament pe fiecare articol de lege ciuntit de PSD.

În contextul în care campania este susținută de nenumărați cetățeni onești ai Aradului, care vin să semneze pentru îndepărtarea din administrație a celor certați cu legea, primarul Gheorghe Falcă interpretează abuziv legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcții numărul 50/1991 (pentru corturile nefiind cerută autorizarea). În consecință, amendează USR Arad si dispune demontarea cortului în 48 de ore, deși nicăieri în țară nu a mai existat o astfel de interpretare, nici măcar în cele mai roșii județe ale României.

Vlad Botoș, președinte USR Arad: „Gheorghe Falcă nu ezită să se alieze cu PSD atunci când este vorba de lupta sa cu USR. Pentru el, USR este cel care `i-a furat` un parlamentar, este partidul care l-a împiedicat să crească impozitele cu 25%, care cere transparență și expune modul în care este administrat Aradul.

În timp ce USR strânge semnături în stradă, pentru a duce în parlament opțiunea cetățenilor pentru o clasă politică fără probleme penale, parlamentari din echipa condusă de Gheorghe Falcă votează pensii speciale pentru primari sau nu se prezintă la vot atunci când PSD măcelărește codurile penale. În loc să sprijine lupta împotriva celor cu probleme penale, cei din PNL Arad s-au aliat cu PSD, împotriva ei.

Gheorghe Falcă are comportamentul unui baron local, pe modelul Liviu Dragnea sau Gabriela Firea. Precum în Teleorman sau în București și în Arad companiile administrației locale sunt politizate și administrate dezastruos (vezi situația CET-ului care se apropie de faliment). În mandatul său, orașul Arad a pierdut ștrandul și cetatea, a pierdut competiția cu vecinii din Oradea și Timișoara. În loc să se preocupe de problemele orașului, face politica dezinformării si a atacurilor mișelești.

Cetățenii să aibă încredere în USR. Nu vom ceda la presiuni, ne vom mobiliza și mai mult, pentru că arădenii au nevoie de un alt fel de administrație. Vom continua lupta cu PSD si cu toți baronii/grupurile mafiote indiferent de partidul din care fac parte.

Cu sau fără cort, vă vom aștepta în față la Ziridava, pentru a semna sau pentru a ne aduce tabelele completate chiar de ei. Este momentul ca cei onești să se mobilizeze împotriva tuturor penalilor din politică!”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.