Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad continuă monitorizarea investițiilor locale

USR Arad continuă activitatea de monitorizare a gradului de executare al investițiilor publice ale municipiului Arad pentru 2018.

Acesta continuă să fie redus, la jumătatea anului fiind cheltuite numai 17,4 din cele 286 de milioane de lei bugetate, adică 6,1%.

La fel ca în fiecare din lunile anterioare, având ca scop evaluarea modului în care sunt administrate investițiile orașului, USR Arad determină gradul de implementare al acestora.

În perioada ianuarie – iunie, administrația locală a cheltuit 17,4 milioane de lei, cu 4 milioane mai mult decât la finele lunii mai. Progresul înregistrat este insuficient pentru a asigura realizarea proiectelor asumate până la finele anului, precum și pentru a evita înregistrarea unor excedente care să atragă penalizări financiare.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „USR a promis cetățenilor că va acorda atenție modului în care sunt cheltuiți banii comunității. Rolul monitorizării pe care ne-am asumat-o este de a atrage atenția factorilor responsabili, iar aceștia să ia măsuri pentru evitarea întârzierilor.

Proiectele de investiții asumate, pentru care sunt bani alocați din bugetul local, trebuie implementate la timp pentru ca cetățenii să poată să beneficieze de ele. Deocamdată suntem destul de în urmă, în plină vară și la jumătatea anului. Mai este totuși timp ca întârzierile să fie recuperate, dacă administrația își face treaba.

Nu în ultimul rând este important să nu mai înregistrăm bani necheltuiți la finele anului, din cauza cărora am putea să nu mai primim finanțare de la bugetul național. Aradul nu merită o asemenea penalizare și numai de actuala administrație depinde să nu ne ducă în această situație”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.