Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad: Considerăm necesar ca ambii viceprimari să vină de la alte formațiuni politice decât cea liberală

Reprezentanții USR PLUS au avut, sâmbătă, o nouă întâlnire cu primarul Aradului, Călin Bibarț, și cu o parte a consilierilor locali ai PNL.

„Au fost agreate anumite aspecte legate de organizarea CL, iar în privința viceprimarilor, partidele au decis că nu pot ajunge la un acord.

A fost agreată structura celor cinci comisii de specialitate propusă de USR PLUS cu o zi înainte, cu câte 5 membri, urmând ca alocare acestora și a președinților să fie stabilită după consultarea tuturor partidelor din CLM, luni, de la ora 14.00.

A mai fost ridicată problema drumului expres Arad – Oradea, unde atât municipiul cât și județul sunt implicate într-un parteneriat cu omologii din Bihor și cu Ministerul Transporturilor.

Înțelegem utilitatea acestei lucrări de infrastructură și suntem de acord cu ea. Dorim totodată să ne asigurăm că dacă vom face noi treaba Ministerului (practic asta se va întâmpla, cele 4 UAT-uri vor construi efectiv drumul, în timp ce MT se va ocupa de obținerea finanțării și de exproprieri), măcar nu va trebui să scoatem și bani din buzunar.

În privința desemnării viceprimarilor, USR PLUS a explicat încă o dată poziția pe care a avut-o de la început: dorim implicarea în actul executiv, partajarea acestuia în raport cu voturile exprimate de arădeni. Pentru a echilibra faptul că primarul și tot aparatul primăriei sunt ai PNL, considerăm necesar ca ambii viceprimari să vină de la alte formațiuni politice decât cea liberală.

Următoarea întâlnire va avea loc luni, cu o oră înainte de prima ședință extraordinară din cele două ale zilei, cu participarea tuturor partidelor din CLM, pentru a conveni repartizarea în comisii și desemnarea primului președinte de ședință“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.