Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad: Cioburile împânzesc locurile de promenadă ale arădenilor

Un oraș modern trebuie să ofere soluții funcționale, care să apere majoritatea cetățenilor de comportamentul necivilizat și deranjant al unei minorități certate cu bunul simț.

O administrație eficientă trebui să aplice legea cu fermitate și stăruință, până când ordinea va fi regula, nu excepția.

La trei zile după petrecerea de Revelion, o plimbare pe faleza Mureșului îți scoate în față resturile unor apucături care nu au nimic în comun cu sărbătorirea trecerii dintre ani.

Cioburile care împânzesc locurile de promenadă ale arădenilor sunt nu doar deranjante, ci îi pun în pericol pe cei neatenți, pe copii și animalele de companie.

Trăim într-un oraș în care nu sunt respectate regulile privind curățenia stradală, unde mașinile sunt parcate frecvent pe linia de tramvai, unde ai des ocazia să calci în mizerie de câine. Șantierele ignoră cerințele privind curățenia și semnalizarea lucrărilor pe timp de noapte.

Nenumărate alte reguli sunt încălcate, fără că cei care trebuie să vegheze la respectarea lor – pentru binele arădenilor – să își facă treaba.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Una dintre sarcinile administrației locale este de a asigura respectarea ordinii. Acei cetățeni care nu se conformează trebuie obligați să o facă, prin măsuri ferme, aplicate în permanență. În timp, obiceiurile proaste se vor diminua, poate chiar vor dispărea, spre beneficiul nostru, al tuturor.

În primele 11 luni ale anului trecut, municipiul Arad a cheltuit cu Poliția Locală aproape 8 milioane de lei. Acești bani trebuiau să asigure ordinea atât de necesară, în condițiile în care instituția în cauză ar fi avut un management performant și ar fi funcționat eficient. Din păcate, suntem încă foarte departe de acest țel.

O primă măsură pe care USR o va implementa atunci când va administra orașul va fi să reformeze instituția Poliției Locale, începând cu numirea conducerii pe criterii de performanță. Dorim să răspundem în fața alegătorilor, a celor care au încredere în noi, nu în fața unor rubedenii sau a unor obligații personale. Este calea corectă, care va aduce rezultate și ordine în Arad”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.