Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad: Cheltuielile pentru salarii s-au triplat în cinci ani în Primăria municipiului

USR Arad a analizat execuţiile bugetare din ultimii cinci ani şi a constatat că la nivelul Primăriei Arad cheltuielile pentru salarii au crescut de aproximativ trei ori în această perioadă.

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de USR Arad, „sumele alocate pentru plata angajaţilor din Primărie (Arad – n.r.) au sporit de la 14,6 milioane de lei în 2016 la 42,4 milioane în 2020“.

„Este vorba de o creştere la 290%, adică de aproape trei ori. În aceeaşi perioadă, salariul mediu brut a crescut în România de numai două ori. Aşadar, Primăria Arad a cheltuit bani pentru salarii peste ritmul de creştere al veniturilor salariale la nivel naţional. Dacă s-ar fi aliniat acestui ritm, numai pentru 2020 s-ar fi realizat o economie de 12,9 milioane de lei“, se arată în comunicat.

USR Arad consideră că este necesară reducerea cheltuielilor de funcţionare şi susţine, ca soluţii, digitalizarea şi modernizarea proceselor – pentru a se diminua nevoia de personal, profesionalizarea angajaţilor, identificarea persoanelor care nu îşi justifică prezenţa în schema de personal şi asigurarea unui ritm negativ de creştere a personalului, prin reducerea angajărilor, concomitent cu părăsirea sistemului prin pensionări şi plecări voluntare.

Contactaţi de Agerpres, reprezentanţii Primăriei Arad au transmis, prin Biroul de presă, că deocamdată nu comentează informaţiile furnizate de USR, urmând ca poziţia instituţiei să fie oferită săptămâna viitoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.