Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad cere verificarea raportului de evaluare a terenurilor destinate Centurii Est

Având în vedere creșterea neobișnuit de mare a valorii despăgubirilor destinate terenurilor propuse spre expropriere pentru proiectul Centurii Est a municipiului, USR Arad cere Consiliului Județean vizarea raportului de evaluare de către un evaluator verificator.

Recent, valoarea stabilită pentru terenurile pe care CJA își propune să construiască o centură ocolitoare în partea de sud-est a municipiului a crescut spectaculos, de la 1,477 milioane lei la 4,024 milioane.

Pentru că acest fapt ridică serioase semne de întrebare referitor la valoarea despăgubirilor pe care CJA intenționează să le plătească, considerăm că este necesară verificarea modului în care s-a făcut evaluarea, de către un specialist.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Evaluarea acestor terenuri este relativ simplă, fără calcule complicate, pe baza grilei notarilor. Posibilitatea ca un evaluator să greșească este aproape de zero, ceea ce face ca această modificare substanțială de valoare să fie cel puțin suspectă. Pentru că sunt implicați banii arădenilor, transparența procesului de despăgubire este obligatorie. Consiliul Județean trebuie să accepte verificarea celor două evaluări, pentru a ne putea face o opinie asupra bunelor intenții cu care este gestionat proiectul”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.