Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad cere convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Pentru că deocamdată nu se întrevede nicio rezolvare pentru problema gunoaielor care acoperă o bună parte a municipiului nostru, USR Arad solicită prefectului să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Proasta gestionare a tranziției spre un nou operator al serviciului de salubritate menajeră obligă locuitorii Aradului să suporte prezența gunoiului pe străzile și în cartierele din municipiu.

Procedurile întârziate, clauzele abuzive ale noilor contractele, ideea nefericită de a pune cetățenii să ridice personal tomberoanele, sunt cele mai cunoscute dintre consecințele superficialității  și nepăsării în tratarea nevoilor orașului.

În condițiile încălzirii vremii, prezența unei cantități ridicate de deșeuri menajere în zonele publice va expune locuitorii Aradului și mai ales copiii, la un risc crescut de îmbolnăvire.

Întrucât primăria nu pare să aibă o soluție prin care să remedieze în timp util această problemă, considerăm că se impune întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care să constate situația și să adopte măsuri pentru rezolvarea ei cât mai rapidă, în conformitate cu prevederile OUG 21/2004, care menționează la articolul 2, litera j), ”eșecul serviciilor de utilități publice” ca factor de risc.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Municipiul Arad a ajuns din nou să fie acoperit de mizerie. Acum un an am fost în aceeași situație, iar primarul și echipa din jurul său nu au învățat nimic. Aceleași abordări pripite, lipsa de planificare și de viziune la nivelul administrației locale ne fac astăzi să stăm din nou cu gunoiul pe stradă. Aspectul orașului sau confortului locuitorilor devin chestiuni secundare acum, când se pune deja problema sănătății publice”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: RETIM a fost sancționat. Ce transmite Falcă operatorului de salubrizare

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.