Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad: Administrația nu a dorit să aleagă viceprimarii

Luni a avut loc o nouă ședință extraordinară a CLM Arad. Temele care au generat dezbatere au fost alegerea viceprimarilor și proiectele pentru achiziția tabletelor, respectiv aprobarea PUZ pentru noul magazin Dedeman.

Prin depunerea jurământului de către Alexandru Meszar, municipiul Arad are acum un consiliu local complet constituit și poate alege cei doi viceprimari. Am solicitat așadar completarea ordinii de zi a ședinței cu două puncte noi, pentru alegerea primului și a celui de-al doilea viceprimar.

Răspunsul primit a fost că aceste puncte nu pot fi adăugate, neavând rapoarte ale comisiilor de specialitate ale CLM. Ne întrebăm ce raport trebuie să dea comisia pentru buget sau cea pentru urbanism, referitor la desemnarea viceprimarilor? Aceste comisii nu au dat raport nici la depunerea jurământului de către consilierul Meszar, punct aflat pe ordinea de zi a ședinței.

Legat de proiectul de achiziție a echipamentelor IT pentru școlile și elevii arădeni, problema sa este că se va implementa după încheierea actualului an școlar. Am reușit să obținem promisiunea autorităților că vor colabora cu inspectoratul școlar, că vor estima acele situații unde este necesară o achiziție urgentă a tabletelor (elevi în ani terminali, din familii cu venituri reduse, cu mai mulți frați) din bugetul local.

Cel mai dezbătut a fost punctul privitor la PUZ-ul pentru magazinul Dedeman. Realizarea proiectului necesită transferul de proprietate a unor terenuri ale municipiului (drumuri) către investitor, fapt care nu s-a realizat, lipsind o hotărâre de CL în acest sens. La cererea consilierilor USR PLUS, pentru a evita un nou caz de tip strada Diogene, s-a introdus un amendament prin care se condiționează intrarea în vigoare a PUZ-ului de adoptarea unei astfel de hotărâri.

Mai mult, așa cum este întocmit, PUZ-ul ar putea să devină nul: nu sunt clar prezentate cele 4 etape de consultare și nici nu indică explicit cum sunt împărțite cheltuielile legate de clarificarea situației terenurilor și a proprietăților între administrația publică și dezvoltator (aici ne referim la planul de acțiune cerut de ordinul 233 din 2016).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.