Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad a trimis spre București listele #FărăPenali

Astăzi au plecat spre București 23.000 de semnături ale cetățenilor din județul Arad care susțin inițiativa de modificare a constituției „Fără penali în funcții publice”.

USR Arad continuă strângerea de semnături până la finalizarea celor 6 luni ale campaniei, pe 21 septembrie.

Daniela Săbău, coordonator pentru județul Arad: „Legea privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni impune o procedură care trebuie respectată cu strictețe. Ulterior colectării semnăturilor, acestea trebuie atestate de către primari pentru validarea calității de cetățean cu drept de vot și a domiciliului susținătorilor. Pentru această etapă legea alocă un termen de 15 zile lucrătoare, ceea ce impune ca listele să fie depuse din timp la primăriile din județ.

Odată trimise la București, listele sunt îndosariate, legate și pregătite pentru autentificare de reprezentanții grupului de inițiativă. Apoi sunt retrimise în teritoriu pentru a fi depuse la primării. Faptul că în județul Arad avem semnături din peste 70 de unități administrativ teritoriale face ca etapa de autentificare să fie deosebit de solicitantă, cu numeroase drumuri cu și după dosare.

În paralel, voluntarii USR Arad vor continua strângerea de semnături, vom fi în fața magazinului Ziridava. Dorim ca fiecare cetățean care se opune ocupării funcțiilor publice de persoane certate cu legea să poată să își exprime opțiunea, iar vocea sa să ajungă în Parlament”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.