Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad a cerut dezbatere publică pentru facilități la transportul pensionarilor

USR Arad a solicitat încă din luna ianuarie 2018  transport public gratuit pentru pensionarii arădeni care au vârsta de 65 de ani.

Pentru ca această facilitate să fie introdusă în proiectul actual al primăriei, am cerut organizarea unei dezbateri publice.

USR a înaintat Primăriei Arad, acum mai bine de un an, un proiect prin care persoanele aflate la pensie, care au împlinit vârsta de 65 de ani, să beneficieze de transport în comun gratuit, pe liniile urbane și cele care se prelungesc în afara municipiului (gen tramvai Arad – Ghioroc). Propunerea vine în urma numeroaselor solicitări sosite din partea pensionarilor arădeni, care simt nevoia unui sprijin din partea autorităților.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Din păcate, administrației locale i-a luat peste un an pentru a implementa solicitările noastre privind subvenționarea transportului în comun, atât pentru pensionari cât și pentru elevi. De fapt, vorbim de solicitările cetățenilor, pe care USR le-a preluat și le-a trimis mai departe Primăriei.

Atât elevii cât și pensionarii au cu adevărat nevoie de ajutorul comunității pentru a circula gratuit. Limita de 65 de ani pentru pensionari se impune deoarece și aceștia, la fel ca cei peste 70 de ani (varianta Primăriei), suferă de pe urma scăderii venitului în urma pensionării.

Am solicitat dezbaterea publică pentru a da ocazia cât mai multor pensionari să prezinte autorităților propriile nevoi în ce privește transportul în comun local. Așteptăm răspunsul Primăriei pentru a putea comunica data, ora și locul acesteia”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.