Ziarul electronic al arădenilor

USR: Alegerile anticipate reprezintă singura soluție decentă

Uniunea Salvați România susține că liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE „catapultează“ România într-o criză politică și că alegerile anticipate reprezintă singura soluție decentă în această situație.

„Partidul Uniunea Salvați România constată cu îngrijorare că liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-și satisface interesele pur personale din sfera penală. (…) În contextul actual, când cetățenilor li se cere în fapt să aleagă între oferta de incompetență și cea de hoție furnizate de o coaliție care a dovedit în doar șase luni incapacitatea explicită de a guverna, soluția decentă și necesară pentru România devine cea a alegerilor anticipate“, se arată într-un comunicat transmis de USR.

În context, USR solicită o guvernare “responsabilă, lipsită de populism, transparentă, predictibilă” și orientată strict către valorile europene și transatlantice.

„Nu ne facem vreo iluzie cu privire la corpul comun din care provin atât domnul Dragnea, condamnat penal definitiv și cercetat penal, precum și domnul Grindeanu, semnatar al OUG 13/2017. Aceștia sunt exponenți ai aceleiași clase politice iresponsabile, capabilă, după cum vedem în aceste zile, să ducă țara în criză politică la nivel guvernamental pentru interese partinice netransparente și interese pur personale din sfera penală“, susține USR.

Reprezentanții Uniunii sunt de părere că Liviu Dragnea “pedepsește” Guvernul Grindeanu “pentru eșecul planului de subminare a Justiției”.

„Constatăm că, cel puțin aparent, nedezvoltarea suficientă a relațiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună ‘konieț’ lui Grindeanu, dar acesta le-a răspuns cu «niet». Ține de consecvența politică faptul că evaluarea activității unui Guvern care și-a atras eticheta de #noapteacahoții să fie realizată de către Darius Vâlcov, un specialist în întâlniri nocturne cu iz penal și capitonarea pereților cu tablouri de proveniență ilicită. (…) Mizele reale ale evenimentelor recente nu sunt măsurile de creștere a nivelului de trai sau perdeaua de fum a programului de guvernare, ci încercările nereușite de a submina demersurile anticorupție care i-au dus la exasperare pe cei doi președinți cu probleme penale de la PSD și ALDE“, se menționează în comunicat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.