Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Urmează zile cu temperaturi de peste 30 de grade

caniculaUPDATE Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de caniculă pentru regiunile vestice şi nord-vestice, valabilă în cursul zilei de luni.

Judeţele vizate sunt Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade, iar indicele de temperatură – umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

ANM precizează, totodată, că maxime termice de 35…36 de grade vor fi şi în celelalte regiuni ale ţării, dar pe arii restrânse.

Conform specialiştilor, în zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara.

***

Temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade, începând de duminică, în toată ţara, şi vor ajunge până la 33 – 34 de grade în Muntenia, Banat, Crişana şi Moldova, potrivit estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Banat, vor fi medii regionale ale maximelor de 30 – 33 de grade, iar de miercuri vor fi maxime, în medie, în jurul valorii de 34 de grade.

Temperaturile minime vor creşte la rândul lor până la valori medii de 18 – 19 grade. De luni până joi, sunt aşteptate averse în general slabe cantitativ.

Şi în Crişana, de miercuri, vor fi maxime, în medie regională, de 33 – 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 17 – 18 grade.

În Transilavania media temperaturilor maxime vor fi de 30 – 31 de grade, iar a celor minime, de 11 – 12 grade.

În Maramureş mediile regionale ale maximelor se vor situa în jurul a 32 de grade. Temperaturile nocturne vor ajunge până la medii de 15 – 16 grade.

În Muntenia, începând de duminică, vremea se va încălzi astfel că, în timpul săptămânii, va deveni călduroasă, local caniculară la câmpie, cu medii ale temperaturilor diurne de până la 34 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade.

În Dobrogea, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade.

În Moldova, vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de până la 33 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.