Ziarul electronic al arădenilor

UNPR, câştigătorul migraţiei politice: Şi-a triplat numărul de parlamentari

unprUNPR, formaţiunea condusă de vicepremierul Gabriel Oprea, a ajuns să numere 55 de senatori şi deputaţi, după ce în urma alegerilor obţinuse doar 15 mandate. Majoritatea aleşilor care s-au alăturat formaţiunii în ultimii trei ani au venit de la PPDD, partid cu care UNPR a şi fuzionat recent.

În urma alegerilor parlamentare din 2012, UNPR a obţinut doar 15 mandate: 10 de deputaţi şi 5 de senatori.

Partidul lui Gabriel Oprea a început atragerea de noi parlamentari, ceea ce a dus la triplarea numărului de aleşi ai formaţiunii în trei ani, ajungând la 55 de parlamentari în momentul de faţă. Majoritatea nou-veniţilor în UNPR, peste 20 la număr, au fost membri ai PPDD, grup care şi-a încetat activitatea. De altfel, duminică UNPR a fuzionat prin absorbţie cu PPDD. Atât PNL, cât şi PDL, au pierdut parlamentari în favoarea UNPR, formaţiunea reuşind să atragă şi un număr semnificativ de independenţi.

UNPR este partidul care a avut cel mai mult de câştigat de pe urma migraţiei politice, în timp ce PPDD a suferit cel mai tare, ajungându-se în situaţia ca grupul să fie dizolvat.

Probleme au avut însă şi cei din PNL, cărora le-au plecat 52 de parlamentari, în timp ce doar 16 s-au alăturat grupului.

La aceştia se adaugă şi cei 56 de senatori şi deputaţi care au intrat în PNL ca urmare a fuziunii cu PDL. Şi din PSD au plecat 26 de aleşi, în timp ce doar 11 s-au alăturat grupului, de la alegerile din 2012 şi până în prezent.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.