Ziarul electronic al arădenilor

Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România solicită sprijin pentru SMURD Nădlac

Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, prin preşedintele organizaţiei, Adrian Merka, le solicită premierului şi mai multor miniştri sprijin pentru finanţarea serviciului SMURD din oraşul Nădlac, invocând faptul că lipsa fondurilor va conduce la întreruperea acestui serviciu.

Potrivit unui comunicat al UDSCR, preşedintele Uniunii, Adrian Merka, a transmis mai multe adrese premierului, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Sănătăţii şi secretarului de stat pentru situaţii de urgenţă din cadrul MAI prin care „a solicitat sprijinul acestora în vederea rezolvării situaţiei critice a serviciului SMURD din oraşul Nădlac, care din lipsa fondurilor va fi nevoit să îşi întrerupă activitatea“.

„În anul 2017, unitatea SMURD Nădlac a avut 1.110 intervenţii. De la începutul anului 2018 şi până în prezent, SMURD Nădlac a avut 329 de intervenţii, cu menţiunea că activitatea acesteia a fost suspendată 66 de zile, iar de când şi-a început activitatea – din 2010 până în prezent – 6.395 de intervenţii. Întreruperea activităţii acestui serviciu ar însemna punerea în pericol a vieţii oamenilor din Nădlac, a celor care locuiesc în jurul oraşului, precum şi a celor care vor fi implicaţi în accidente rutiere pe autostrada A1 din raza oraşului Nădlac“, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, preşedintele UDSCR consideră că situaţia privind serviciul SMURD Nădlac nu este o problemă doar a comunităţii slovace din oraş, ci este o problemă a tuturor cetăţenilor din acea zonă, iar aceştia au dreptul să beneficieze de suportul statului pentru a avea acces la serviciile medicale de urgenţă la fel ca toţi cetăţenii României.

„Numeroasele solicitări care au fost soluţionate de către serviciul de urgenţă Nădlac în ultimii ani credem că obligă toţi decidenţii să facă un efort comun în rezolvarea cât mai urgentă a acestei probleme deosebite“, se precizează în comunicat.

CITITI SI:

Unitățile SMURD din Nădlac și Vinga, în pericol să fie desființate

Arafat: „Trebuie să găsim o soluţie să menţinem activitatea SMURD la Nădlac şi Vinga“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.