Ziarul electronic al arădenilor

Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean va fi extinsă

Consiliul Județean Arad continuă investițiile în sistemul de sănătate publică arădeană. În cadrul ședinței ordinare  a Consiliului Județean, consilierii județeni au votat alocarea sumei de 2.330.000 lei din excedentul bugetar al anilor precedenți pentru investiții în domeniul sănătății.

Astfel, a fost alocată suma de 2.190.000 lei în vederea demarării procedurii de achiziție ,,Proiectare și execuție aferente obiectivului de investiții «Extinderea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad», Etapa a II-a”.

După prima etapă de modernizare și reabilitare a unității de primire urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, finanțată integral de Consiliul Județean Arad și care a vizat în special reabilitarea imobilului, s-a identificat posibilitatea de accesare a fondurilor europene derulate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Proiectul vizează extinderea suprafeței Unității Primire Urgențe cu un spațiu destinat echipamentelor radiologice specifice investigațiilor imagistice de urgență: un computer tomograf de 128 slices, un aparat raxe x digital și un ecograf cu funcții cardiovasculare.

„Preocuparea noastră cea mai importantă o reprezintă sistemul sanitar arădean. Ne dorim extinderea, modernizarea și dotarea cu tehnologie medicală performantă a Spitalului Județean. Fondurile sunt prevăzute din resurse proprii și  programe europene pe care le accesează Consiliul Județean, iar proiectele vizează în special secțiile Cardiologie, Infecțioase, Oncologie, Obstetrică-Ginecologie, Unitate Primire Urgențe, Pediatrie și Ambulatoriul spitalului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este una dintre cele mai moderne din România, ca urmare a faptului că, aici, Consiliul Județean a investit, în mod constant, în ultimii șapte ani. Unitatea Primire Urgențe deservește zilnic aproximativ 200 de pacienți.

Tot în cadrul ședinței de vineri, la capitolul Sănătate, a fost alocată suma de 140.000 lei pentru achiziționarea de cazane și rezervoare, inclusiv accesorii pentru Secția Clinică Pediatrie 2 și Compartimentul de Îngrijiri Paliative Ghioroc din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.