Ziarul electronic al arădenilor

Un viceprimar și doi consilieri locali, în vizorul ANI

aniAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui viceprimar din județul Arad, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă pentru doi consilieri locali din comuna Zimandu Nou.

Conform ANI, Vasile Virgil Reștea, viceprimar al comunei Bârzava, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 – 26 iunie 2014, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de membru în cadrul „Reștea Angelica” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

DE asemenea, ANI a constat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Adrian Vasile Buboiu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Zimandu Nou.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea şi aprobarea Hotărârilor Consiliului Local al comunei Zimandu Nou potrivit cărora Asociația «Andrei Șaguna Pro Arad» (în cadrul căreia Adrian Buboiu deține calitatea de membru fondator) a beneficiat de finanțare din fonduri publice în sumă de 30.000 lei şi respectiv în sumă de 10.000 lei“, a anunțat ANI, care a adăugat că Buboiu a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. f) din Legea 393/2004.

Totodată, ANI a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și în cazul lui Vasilică Gheorghiu, consilier local în cadrul Consiliului Local Zimandu Nou.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier local, Vasilică Gheorghiu a votat o serie de hotărâri ale Consiliului Local Zimandu Nou privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei pentru anii 2011 – 2014, în baza cărora Asociația „Andrei Șaguna Pro Arad” (asociație în cadrul căreia acesta deține calitatea de membru fondator) a beneficiat de finanțare nerambursabilă de la bugetul local.

De asemenea, Gheorghiu a participat la sedințele CL al comunei Zimandu Nou „votând pentru adoptarea hotărârii Consiliului Local privind aprobarea închirierii prin licitație publică a unui spațiu, în vederea desfășurării de activități de alimentație publică, hotărâre în baza căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Primăria comuna Zimandu Nou, în calitate de locator și S.C. Savio Cabco SRL (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic), în calitate de locatar“.

ANI a precizat că Gheorghiu a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001, dispozițiile art. 75, lit. f) și art. 77, alin. (1) și (2) din Legea 393/2004.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.