Ziarul electronic al arădenilor

Un tramvai a deraiat între Arad și Vladimirescu

Un tramvai care circula pe ruta Arad-Ghioroc a deraiat, sâmbătă, cel mai probabil din cauza liniei de rulare, care a fost refăcută în urmă cu mai bine de 30 de ani, fiind la limita siguranţei de circulaţie.

Tramvaiul cu două vagoane a sărit de pe şine între municipiul Arad şi comuna Vladimirescu, primul vagon ajungând la marginea DN 7, fără a afecta, însă, traficul rutier.

Petru Cuvineanu, directorul tehnic al Companiei de transport Public Arad, a declarat că linia a fost refăcută în perioada 1982 – 1983.

„Linia a fost refăcută prin anii 1982-1983, deci este la limita siguranţei de circulaţie, pentru care şi noi am introdus o restricţie de viteză de 20 kilometri la oră pe acest tronson. După îngheţurile astea serioase care au fost zilele trecute şi dezgheţul care se întâmplă în zilele astea, de regulă pe terasamente de astea instabilitatea liniei este destul de accentuată. Probabil că zona respectivă a fost o denivelare a şinelor şi s-a întâmplat un balans, ceva de genul ăsta, şi s-a petrecut această deraiere“, a declarat Petru Cuvineanu.

Cuvineanu a precizat că incidentul a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei probleme la linie.

Vatmanul şi cei câţiva pasageri care se aflau în tramvai nu au fost răniţi, iar pasagerii şi-au continuat călătoria pe jos sau cu alte mijloace de transport.

Vatmanul susţine că a circula cu viteza impusă de restrucţiile din zonă.

Conducerea Companiei de Transport Public Arad, care deţine tramvaiul şi liniile aferente, face cercetări pentru a stabili cauza incidentului şi a deschis o anchetă în acest caz.

Şi poliţiştii cercetează cauzele producerii accidentului.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.