Ziarul electronic al arădenilor

Un tânăr a murit în Penitenciarul din Arad

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, condamnat, anul trecut, la peste şase ani de închisoare pentru tâlhărie, a murit, duminică seara, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, aparent ca urmare a unui stop-cardio respirator.

Tânărul din Vaslui a fost condamnat anul trecut la şase ani, cinci luni şi zece zile de puşcărie pentru tâlhărie şi a fost transferat, la cerere, din Penitenciarul Iaşi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad pe data de 28 decembrie 2016.

Pentru că “nu avea o stare generală bună”, tânărul era transferat de câteva zile pe secţia de infirmerie medicală a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, pentru a fi mai aproape de cabinetul medical, urmând ca luni să fie transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru investigaţii şi controale medicale.

Duminică seara, deţinutul care mai era în celulă cu el a anunţat supraveghetorul că tânărul pare să fie murit, astfel că au fost alertaţi medicii, iar ulterior decesul a fost confirmat.

„Conform primelor informaţii, decesul ar fi fost cauzat de un stop cardio-respirtator ireversibil. În prima fază au intervenit asistenţii medicali ai Penitenciarul, s-a sunat şi la 112, iar apoi au intervenit şi medicii SMURD, cu toţii au efectuat manevere de resuscitare, însă în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, Ionel Iovescu.

Tânărul nu avea în fişele medicale diagnostic pentru probleme cardiace.

Conform primelor informaţii, pe corpul bărbatului nu s-au constatat urme de violenţă, cadavrul fiind ridicat pentru efectuarea autopsiei medico-legale.

Poliţiştii şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad continuă cercetările în acest caz.

Acesta este al treilea caz în care un deţinut moare în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, după ce în septembrie un deţinut în vârstă de 48 de ani şi-a pierdut viaţa, iar în noiembrie un altul, în vârstă de 24 de ani, s-au spânzurat.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.