Ziarul electronic al arădenilor

Un tânăr a încercat să scoată ilegal o minoră din țară

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat un tânăr, care a încercat să scoată ilegal din ţară o minoră, prezentând pentru aceasta o procură notarială falsă.

Tânărul, în vârstă de 19 de ani, conducea un autoturism Mercedes și era însoţit de o adolescentă în vârstă 17 ani, ambii fiind domiciliaţi pe raza judeţului Vrancea.

În timpul efectuării formalităţilor la trecerea frontierei, tânărul a prezentat pentru  minoră o procură notarială, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că procura notarială prezentată este falsă. Faţă de cele constatate, însoţitorul minorei a declarat că a procurat documentul fals de pe raza județului Vrancea, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 200 de euro. Tânărul intenţiona să ajungă împreună cu minora în Italia“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au dispus întreruperea călătoriei celor doi şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.