Ziarul electronic al arădenilor

Un polițist din Arad a donat plasmă pentru a 5-a oară

Un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Arad – Secţia 2 Rurală a donat, joi, plasmă, pentru a cincea oară, pentru cei infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

„Un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Arad – Secţia 2 Rurală Arad a donat astăzi plasmă, pentru a 5-a oară. Colegul nostru crede că este datoria lui şi a fiecăruia dintre noi să-i ajutăm pe cei care au atâta nevoie de lichidul salvator“, a anunțat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Reprezentanţii Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au spus că poliţistul este angajat din 1995 şi a fost diagnosticat cu COVID-19 în luna aprilie.

După ce s-a vindecat, el a răspuns de fiecare dată solicitărilor Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Arad pentru a dona plasmă, pentru că a avut un nivel de anticorpi suficient de ridicat. Astfel, în total a donat de cinci ori.

Poliţistul nu a dorit să îşi facă publică identitatea, însă reprezentanţii CTS Arad au spus că acesta a petrecut în total cinci ore, în ultimele 4 luni, conectat la aparatele care i-au recoltat plasma.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Arad au transmis: „Cinci ore petrecute în ultimele 4 luni la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad, câteva programări telefonice şi o bună disciplină a donatorului au făcut posibilă recoltarea şi validarea a 15 unităţi de plasmă salvatoare pentru cei internaţi în Secţiile de Terapie Intensivă. Bolnavii şi familiile acestora aduc mulţumiri pe această cale eroului necunoscut“.

Conform IPJ Arad, nevoia de plasmă şi sânge este din ce în ce mai mare în această perioadă, astfel că poliţişti arădeni vor continua să doneze.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.