Ziarul electronic al arădenilor

Un polițist arădean a falsificat procesele verbale pentru amenzi

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a va fi judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare şi fals intelectual.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au anunțat că au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Valentin Ursulescu, agent la Poliţia Rutieră, pentru infracţiunile  de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare şi fals intelectual.

Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că „în perioada 2013 – 2015, în calitate de lucrător de poliţie în cadrul IPJ Arad şi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a operat modificări şi adăugiri în 48 de exemplare de procese-verbale de sancţionare contravenţională şi în 48 de chitanţe aferente, astfel încât să reiasă încasarea unor amenzi mai mici decât cele efectiv plătite pe loc de contravenienţi, însuşindu-şi diferenţa şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 7.308 lei.

De asemenea, a mai reieşit din probele administrate în perioada 2013 – 2015, „inculpatul a consemnat în 14 cazuri viteze nereale în registrul radar, altele decât cele înregistrate de aparatul radar, pentru ca acestea să fie în concordanţă cu modificările din procesele-verbale de sancţionare contravenţională“.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Lipova.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au declarat pentru News.ro că agentul a demisionat la jumătatea lunii iunie, după ce a aflat de la judecători că dosarul său va fi trimis în instanţă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.