Ziarul electronic al arădenilor

Un pasaj de pe centura Aradului, gata în acest an

pasaj-300x200-300x200-300x200Unul dintre cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura municipiului Arad ar putea fi finalizat în toamna acestui an, iar celălalt doar anul viitor.

Anunțul a fost făcut de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, miercuri, când a spus că, în această săptămână, va fi deschisă licitația pentru lucrările la pasajul de la CET.

Gheorghe Falcă a spus că Guvernul României, prin CNADNR, va demara licitația pentru pasajul din zona CET, care este finalizat în proporție de 85%, dar ale cărui lucrări au fost oprite în 2012.

„În această săptămână va fi demarată licitația pentru pasajul din zona CET. Așteptăm ca, apoi, constructorul să fie desemnat de CNADNR și să fie finalizată această investiție blocată de Guvernul Ponta. Pasajul este finalizat în proporție de 85%. În maximum trei luni, pasajul ar trebui să fie finalizat și să fie dat în folosință, până cel târziu în toamna acestui an”, a declarat Gheorghe Falcă.

Referitor la pasajul din zona Micălaca, Falcă a spus că este necesară schimbarea documentaţiei de licitaţie, ceea ce înseamnă că aceasta va fi reluată.

„Estimăm ca lucrările să fie finalizate în 2017, când se va putea circula pe acest pasaj“, a mai declarat primarul Aradului.

În prezent, lucrările la cele două pasaje peste liniile de cale ferată Arad-Curtici, Arad-Oradea și Arad-București sunt oprite, ultimele termene de finalizare fiind depășite.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (85% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

Gheorghe Falcă a mai anunțat, miercuri, că Primăria Arad va construi un sens giratoriu „pentru a rezolva problema intersecției dintre Centură și strada Câmpul Liniștii“.

„Așa cum se știe deja, pasajele de pe centura municipiului Arad au fost blocate în 2012, iar sensul giratoriu care era prevăzut pentru a rezolva intersecția dintre Câmpul Liniștii și centură este în aceeași situație. Constatâd că Guvernul Ponta a întârziat aceste lucrări, Primăria Arad a preluat terenul și a început documentația pentru a realiza acest sens giratoriu. Astăzi vă pot spune că au fost date documentele pentru începerea lucrărilor. Sperăm ca în această săptămână să înceapă lucrările. Această investiție va rezolva cea de-a 9-a ieșire a municipiului Arad către centură, lucru care va rezolva o problemă de trafic”, a mai spus Gheorghe Falcă.

CITITI SI: Mihai Fifor: „Bun venit pe planetă, domnule Falcă!“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.