Ziarul electronic al arădenilor

„Un pas în urma serafimilor“ și „Dogman“, la cinematograful „Arta“

Programul de filme din luna ianuarie de la cinema „Arta“ continuă în această săptămână cu două producții provocatoare, intens discutate de critici și public.

Unul dintre cele mai apreciate filme românești din 2017, creditat deopotrivă de critică și cu un real succes în rândul publicului, „Un pas în urma serafimilor“, va fi proiectat în data de 24 ianuarie, ora 20.00, în cadrul programului de redifuzări ale celor mai apreciate pelicule.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă.

Una dintre revelațiile anului trecut, „Dogman“ (Frizerul de câini) în regia italianului Matteo Garrone, va avea premiera în cinematografele din țară, precum și la Cinema „Arta“, în 25 ianuarie, ora 20.00.

Câștigător al premiului pentru Cel mai bun actor la Cannes, „Dogman“ este „unul din cele mai delicate (şi amuzante, uneori într-un sens sângeros) filme despre prostia umană bine intenţionată.”

Personajul nuanțat, emoționant până în străfundurile inimii, interpretat de Marcello Fonte se confruntă în „Dogman“ cu absurdul vieții, derulat pe fundalul unor imagini spectaculoase.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.