Ziarul electronic al arădenilor

Un nou ministru, o nouă promisiune pentru pasajele de pe centura Aradului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat, vineri, cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura municipiului Arad și a afirmat că au fost alocați bani pentru finalizarea lucrărilor începute în anul 2011.

Ministrul a afirmat că, în cazul pasajului rutier din zona CET a fost demarată procedura de licitație pentru stabilirea constructorului, fiind depuse patru oferte.

„Am reuşit să demarăm procedura de licitaţie, în iunie, pentru acest pasaj şi în 17 august este termenul final de depunere a ofertelor. Din informaţiile pe care le am de la Compania Naţională de Administrare a infrastructurii Rutiere, au fost depuse patru oferte şi vreau să atrag atenţia asupra unui aspect care l-am spus de nenumărate ori: nu mai doresc să avem contestaţii pe procedurile de licitaţii. Este un mesaj clar pe care îl transmit către toate firmele avem obiective scoase la licitaţie în momentul de faţă. Nu este nevoie să mai facem contestaţii doar de dragul de a le face. Dacă voi constata în perioada următoare că se vor face contestaţii doar pentru a bloca obiectivele de investiţii, voi lua fiecare obiectiv în parte şi îl voi prezenta în faţa presei, pentru că avem un studiu care ne arată că peste 98% din contestaţii efectuate nu au nici un temei şi nu au nici un fel de finalitate“, a declarat Răzvan Cuc.

Referitor la pasajul rutier din zona CET, ministrul a transmis un mesaj către cei care s-au înscris la licitație: „legea se respectă, se desemnează câştigătorul, nu mai accept şi nu mai tolerez contestaţii”.

Ministrul Transporturilor a mai spus că are o „nedumerireׅ“ față de pasajul de la CET.

„Acest pasaj este o altă nedumerire a mea, faţă de strategia care a avut-o Ministerul în trecut. Contractul pentru acest pasaj, care are un grad de execuţie de 70%, a fost reziliat în luna martie 2015. De atunci şi până acum, se putea lansa procedurile”, a spus Răzvan Cuc, care a mai adăugat că a fost adoptată, în trecut, o strategie „nefericită“ conform căreia s-a dorit construcţia acestui pasaj în antrepriză proprie, dar a fost o soluţie greşită.

În timpul vizitei, ministrul Răzvan Cuc a declarat că sunt bani pentru finalizarea celor două pasaje rutiere aflat în construcție pe centura municipiului Arad.

„Avem bugetate ambele pasaje. Şi cel de-al doilea pasaj a fost lansat în luna iulie şi are termen în 21 august. Avem fonduri prevăzute şi pentru cel de-al doilea pasaj, deci ne ţinem de cuvânt”, a declarat Răzvan Cuc.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (70% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, din zona CET, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti, din Micălaca).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

Ministrul Transporturilor a fost însoțit în timpul vizitei de la Arad de Mihai Fifor, ministrul Economiei, deputatul Dorel Căprar, deputatul Florin Tripa, prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, consilieri locali şi judeţeni ai PSD şi şefi de deconcentrate.

În cursul dimineții, ministrul Transporturilor a vizitat și SC Astra Vagoane Călători, unde s-a întâlnit și a avut discuții cu conducerea societății.

foto: Facebook

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.