Ziarul electronic al arădenilor

Un milion de euro pentru modernizarea Secţiei Cardiologie de la Spitalul Județean Arad

Consiliul Judeţean continuă investiţiile în modernizarea sistemului sanitar arădean şi îmbunătăţirea actului medical, prin investiţii din fonduri proprii, dar mai ales prin atragerea de fonduri externe.

Prin Programul INTERREG VA Ro-Hu 2014-2020, Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu judeţul Bekes, va depune un proiect privind „Cooperare transfrontalieră în domeniul asistenţei medicale pentru o prevenire eficientă, servicii de sănătate mai bune şi o reabilitare/recreere eficientă în judeţele Békés şi Arad”.

Fondurile destinate judeţului nostru vor fi repartizate pentru modernizarea secţiei Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Consilierii judeţeni au aprobat documentaţia necesară pentru ca acest proiect să fie eligibil şi astfel Aradul să beneficieze de o finanţare de peste un milion de euro, fonduri europene.

„Împreună cu partenerul maghiar, judeţul Bekes, vom depune un proiect în domeniul Sănătăţii, prin care dorim să modernizăm şi să dotăm cu aparatură performantă secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Prin acest proiect, Spitalul judeţean Arad va beneficia de peste un milion de euro, fonduri europene, bani destinaţi secţiei Cardiologie. Această investiţie se adaugă celorlalte pe care Consiliul Judeţean le-a realizat, în domeniul Sănătăţii, din 2010, de la preluarea Spitalului Judeţean şi care până acum se ridică la circa 20 de milioane de euro”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Proiectul va fi depus în cadrul Programului INTERREG VA Ro-Hu 2014-2020, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bekes, în calitate de partener – partea maghiară fiind lider de proiect.

Pe partea maghiară, proiectul îşi propune modernizarea sistemelor de permanenţă (care asigură urgenţele), iar pe partea română, modernizarea şi dotarea secţiei Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

***

Consiliul Judeţean a investit, începând cu anul 2010, peste 20 de milioane de euro în Spitalul Judeţean, din fonduri proprii şi fonduri europene. Ministerul Sănătăţii, care ne-a transferat spitalul şi s-a spălat pe mâini, nu a mai investit nimic!

Cea mai importantă achiziţie de dată recentă, a Consiliului Judeţean, este un aparat RMN, care va salva vieţi. Am construit un spital TBC nou, singurul din România construit de o administraţie judeţeană!

Am depus la Compania Naţională de Investiţii proiectul pentru o secţie de pediatrie completă în valoare de 41 milioane de euro.

Consiliul Judeţean Arad a depus proiecte pentru construcţia unui spital nou de Psihiatrie la Căpâlnaş şi pentru o secţie de Oncologie, care sperăm să fie finanţate printr-un program guvernamental: PNDL. Valoarea celor două proiecte este de 44 de milioane de lei.

Prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria, Consiliul Judeţean Arad va beneficia de un proiect în domeniul sănătăţii în valoare de 1 milion de euro. Prin acest proiect se va moderniza şi dota secţia Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Am depus un proiect, tot din fonduri europene, prin POR, în urma căruia Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 2.500.000 euro. Proiectul cuprinde lucrări de modernizare/ extindere şi dotare cu echipamente medicale:

* se va extinde clădirea UPU.

* se vor achiziţiona un computer tomograf (CT), un aparat de radiologie digitală şi un ecograf cu aplicaţii cardio.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.