Ziarul electronic al arădenilor

Un fost director al CET Arad a scăpat de închisoare

Fostul director al CET Arad Adrian Nicolae Ghilea, condamnat în toamna anului trecut la trei ani şi două luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, plus plata unor despăgubiri de aproape 7 milioane de lei către centrala de termoficare, a fost achitat de Curtea de Apel Timişoara, după decizia Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu.

Fostul director al CET Arad Adrian Nicolae Ghilea a fost condamnat de Tribunalul Arad, la sfârşitul lunii septembrie 2016, după ce a semnat un contract dezavantajos cu furnizorul de cărbune. Ghilea a primit o pedeapsă de trei ani şi două luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. El a fost obligat la plata unor despăgubiri de aproape 7 milioane de lei către centrala de termoficare, suma reprezentând valoarea prejudiciului produs.

Ulterior, fostul director a contestat sentinţa la Curtea de Apel Timişoara, bazându-se pe decizia Curţii Constituţionale nr. 405/2016, prin care s-a stabilit că abuzul în serviciu poate fi pedepsit penal doar în cazul încălcălcării unui act normativ cu rang de lege.

”Admite apelul declarat de inculpatul Ghilea Adrian Nicolae împotriva sentinţei penale nr. 327 din 30.09.2016, pronunţată de Tribunalul Arad în dosar nr. 769/108/2016. Desfiinţează sentinţa penală apelată (…) Achită inculpatul pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave”, este soluţia dată de către judecătorii Curţii de Apel Timişoara.

Instanţa a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă privind plata prejudiciilor şi a menţinut sechestrul asigurător instituit în 8 februarie 2016 de Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara pe un imobil. Astfel, CET Arad poate să se judece în continuare pe cale civilă pentru a-şi recupera prejudiciul.

sursa: News.ro

CITITI SI: Fost director de la CET Arad, condamnat la închisoare

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.