Ziarul electronic al arădenilor

Un elev din Arad va reprezenta România la CM Microsoft Office Specialist

Trei elevi, dintre care unul din Arad, va reprezenta România la ediţia 2018 a competiţiei mondiale Microsoft Office Specialist, cel mai prestigios eveniment de validare a competenţelor de utilizare a aplicaţiilor de productivitate Office din lume.

Fundaţia EOS a organizat, vineri, în parteneriat cu Certipro Education şi Microsoft România, etapa naţională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, fiind desemnaţi trei elevi pentru a reprezenta România la finala mondială, care se va desfăşura în Orlando, Florida, la finalul lunii iulie 2018 – Mihaela Florea, elevă la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci“ din Brăila, Dennis Claudiu Rotariu, elev la Colegiul Naţional „Moise Nicoară“ din Arad, şi Tiberiu Danciu, elev la Colegiului Naţional „Grigore Moisil“ din Bucureşti.

Tiberiu Danciu a reprezentat România cu succes în cadrul etapei mondiale a ediţiei din 2017, fiind primul campion român la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, la categoria Word 2013.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 22 de ani şi care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ acreditată sunt eligibili pentru concurs pentru oricare dintre aplicaţiile Microsoft Word, Excel şi PowerPoint.

Anul acesta, 144 de candidaţi au întrunit criteriile de calificare şi au susţinut examenele până la termenul limită al competiţiei din 10 aprilie 2018.

Dintre cei înscrişi la etapa naţională, în finala care a avut loc vineri s-au calificat 30 de participanţi, 10 dintre obţinând punctaj maxim de 1.000 de puncte, cel mai mic punctaj fiind de 944 de puncte.

Cei 30 de candidați au susținut în cadrul etapei finale unexamen Microsoft Office Specialist pe secțiunile Word, Excel și PowerPoint.

Primii trei clasați, care au fost desemnați să reprezinte România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist din Orlando, Florida, ce se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august 2018, au obținut următoarele punctaje:

1. Mihaela Florea, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci“ – 1.000 de puncte (punctajul maxim) într-un timp de aproximativ 18 minute – secțiunea Word 2013

2. Dennis Claudiu Rotariu, elev la Colegiul Național „Moise Nicoară“ din Arad – 985 puncte în aproximativ 15 minute – secțiunea PowerPoint 2013

3. Tiberiu Danciu, elev la Colegiului Național „Grigore Moisil“ din București – 961 puncte în aproximativ 18 minute – secțiunea Excel 2013.

Competiția Microsoft Office este singura competiție din lume acreditată de Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât care elevii și studenții din întreaga lume să își poată demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.