Ziarul electronic al arădenilor

Un drapel nou va fi înălțat pe catargul din vecinătatea Palatului Administrativ

Ziua Drapelului Național va fi marcată și în acest an printr-o ceremonie de înălțare a unui drapel nou pe catargul aflat în vecinătatea Palatului Administrativ, spre Palatul Cenad.

Evenimentul va fi organizat de Instituția Prefectului – Județul Arad împreună cu Arhipeiscopia Aradului și structurile județene ale M.A.P.N. și M.A.I.. Conform tradiției, în seara zilei de 25 iunie, drapelul vechi, ce a fost înălțat anul trecut, va fi coborât de pe catarg iar drapelul nou va fi introdus de o escortă militară în Catedrala „Sfânta Treime”, unde va fi sfințit de un sobor de preot în dimineața zilei următoare.

Apoi, drapelul sfințit va fi transportat la locul desfășurării ceremoniei, în lateralul Palatului Administrativ pe strada Romul Veliciu.

Desfășurătorul ceremoniei de înălțare a noului drapel va cuprinde, începând cu ora 10.15, prezentarea onorului de către garda de onoare și salutul drapelului de luptă de către prefectul județului Arad, Florentina Horgea, intonarea Imnului Național al României, precum și o alocuțiune despre însemnătatea Zilei Drapelului prezentată de muzeograful Bogdan Ivașcu din cadrul Complextului Muzeal Arad.

Prefectul Florentina Horgea va transmite mesajul Guvernului României privind semnificația Zilei Drapelului Național, moment urmat de un scurt ceremonial religios ce va precede înălțarea drapelului pe catarg.

Evenimentul se va încheia prin defilarea Gărzii de Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.