Ziarul electronic al arădenilor

Un documentar și o dramă, proiectate în grădina de vară de la cinematograful Arta

Proiecţiile în aer liber continuă, săptămâna aceasta, la cinematograful Arta.

Documentarul „Păr“, realizat de regizorul Florin Iepan, împreună cu editorul de imagine Călin Meda, va fi prezentat la cinematograful Arta – grădina de vară, vineri, de la ora 21.45.

După proiecție, sunteți invitați la un dialog cu regizorul Florin Iepan.

Filmul explorează un spaţiu al memoriei intime, parte a unei culturi alternative care s-a dezvoltat în timpul comunismului din România.

Realizatorii filmului folosesc multe imagini de arhivă, multe provenite din arhive private sau de la cine cluburile din Arad și Timişoara.

„Documentarul tratează un fenomen mai puţin cunoscut, rezistenţa prin părul lung faţă de regimul naţional comunist al lui Nicolae Ceauşescu. S-a vorbit de rezistenţa din munţi, de rezistenţa prin cultură, a existat şi o dizidenţă politică, mai modestă, însă a fost o rezistenţă destul de amplă, rezistenţa prin păr, haine, muzică şi atitudinea individuală în raport cu un regim care încerca să ne înregimenteze”, spune Florin Iepan.

Pentru seara de sâmbătă, 19 iunie, ora 21.45, vă este propusă drama australiană „Babyteeth“. Filmul o aduce pe ecranul de la cinematograful Arta pe actrița Eliza Scanlen, starul seriei HBO – Sharp Objects, în rolul unei adolescente, care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și bucuria primei iubiri. „Babyteeth: Prima iubire“ este filmul câștigător al Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF în anul 2020.

Accesul la proiecții se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0734.662.635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Proiecțiile de la cinematograful Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.