Ziarul electronic al arădenilor

Un deţinut din Penitenciarul Arad a încercat să se sinucidă

Un deţinut de la Penitenciarul Arad a ajuns, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru că a încercat să se sinucidă, după ce, anterior, intrase în greva foamei în semn de protest pentru că fusese mutat din Penitenciarul Iaşi în cel din Arad.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani, este din Iaşi, iar în 19 aprilie a fost mutat din Penitenciarul Iaşi, în Penitenciarul Arad. Măsura l-a nemulţumit, iar vineri după-amiază a intrat în refuz de hrană, cerând să fie mutat înapoi la Iaşi.

Conform procedurilor, deţinutul a fost dus într-o celulă specială, destinată celor aflaţi în greva foamei.

Pentru că niciun alt deţinut nu mai este în refuz de hrană, bărbatul se afla singur în celulă, iar aici a încercat să se sinucidă prin spânzurare.

„Agentul supraveghetor a intervenit imediat, a alertat cadrele medicale ale Penitenciarului Arad, iar apoi la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD. Deţinutul, care nu a avut nevoie de resuscitare, a fost transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, comisar şef Ionel Iovescu.

Conform unor informaţii, bărbatul ar fi încercat să se spânzure folosind improvizaţii din materiale textile.

Deţinutul este condamnat la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie calificată. El a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde i se acordă îngrijiri medicale, sub pază.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.