Ziarul electronic al arădenilor

Un bunic a încercat să-şi scoată ilegal nepotul din ţară

vama-nadlac-005Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat un bărbat, care a încercat să-l scoată țară pe nepotul său, folosind documentele altei persoane.

Bărbatul are 43 ani, este din judeţul Ialomiţa, iar pentru nepotul său, în vârstă de 4 ani, a prezentat la control un paşaport românesc.

Poliţiştii de frontieră au constatat că minorul nu este una şi aceeaşi persoană cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care bărbatul și copilul au fost duşi la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este bunicul minorului. În cadrul primelor cercetări, acesta a declarat că dorea să ducă minorul în Belgia, la mama sa şi deoarece nu avea documente de călătorie a luat paşaportul altui nepot de-al său“, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Pe numele bărbatului au fost întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.