Ziarul electronic al arădenilor

Un bunic cu doi nepoți s-au rătăcit în pădurea de la Țela

Un bărbat de 70 de ani, care însoțit de doi nepoți, în vârstă de 11 ani, respectiv 3 ani, s-a rătăcit în pădurea din satul Țela, cei trei fiind găsiți după două ore de căutări.

Miercuri, la ora 19.12, dispeceratul ISU Arad a primit un apel pe serviciul unic de urgenţă 112, redirecţionat din judeţul Timiş. Apelantul a anunţat că socrul său, în vârstă de 70 de ani, însoţit de 2 nepoţi, de 11 ani, respectiv 3 ani, s-a rătăcit în pădurea din satul Ţela, comuna Bata. Dispecerul a solicitat numărul de telefon mobil al bătrânului pentru a se putea lua legătura cu el.

„După contactarea telefonică a persoanei rătăcite s-a stabilit că aceasta a locuit acum 50 de ani în satul Ţela, ulterior mutându-se în Timişoara. Deţine o proprietate în sat şi a venit cu nepoţii în vizită, iar în jurul orei 17.00 a plecat să se plimbe prin pădure, pe un drum forestier, şi s-a rătăcit“, se menționează într-o informare a ISU Arad.

Subofiţerul de serviciu din dispeceratul ISU i-a recomandat bărbatului să nu se mai deplaseze din locul unde este, i-a cerut detalii despre amplasamentul locului şi să nu mai folosească telefonul mobil decât pentru a comunica cu forţele de intervenţie.

„Au fost alertate forţe ale Secţiei Bârzava, Garda nr.1 de intervenţie Bârzava şi Garda nr. 2 de intervenţie Birchiş, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bata şi Postul de Poliţie Bata. Din cadrul Secţiei Bârzava au fost trimise pentru misiune de căutare, modulul SMURD al gărzii de intervenţie Birchiş cu 3 subofiţeri, o autospecială Duster şi 4 subofiţeri de la Garda nr. 1 de intervenţie Bârzava. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bata a mobilizat 7 voluntari, şeful serviciului şi primarul localităţii, împreună cu lucrători de la Postul de Poliţie Bata“, a mai informat ISU Arad.

După aproximativ două ore de căutări, bărbatul şi cei doi copii au fost găsiţi de o echipă formată din paramedicii din echipajul SMURD Birchiş şi 2 voluntari ai SVSU Bata. Toţi trei erau în stare bună, fără probleme medicale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.