Ziarul electronic al arădenilor

Un bebeluș a murit la Spitalul Județean Arad

Un bebeluş în vârstă de 9 luni, din oraşul arădean Curtici, a murit, luni seară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce cu două zile înainte bunica sa a refuzat, sub semnătură, internarea copilului, cu toate că suferea de bronşită acută, hipotermie şi rujeolă.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au declarat, pentru Mediafax, că fetiţa în vârstă de 9 luni, care se afla în grija bunicii din partea mamei pentru că părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate, în Spania, a ajuns la unitatea medicală, în data de 17 septembrie, cu mai multe afecţiuni, însă bunica sa a refuzat, sub semnătură, internarea micuţei.

Două zile mai târziu, femeia s-a întors la spital cu fetiţa în stop cardiorespirator, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

„În cursul zilei de 19 septembrie, o fetiţă de 9 luni a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în stop cardiorespirator. Personalul Unităţii Primire Urgenţe s-a mobilizat încercând să salveze viaţa sugarului, prin manevre de resuscitare. În ciuda tuturor eforturilor depuse, decesul a fost declarat la ora 18.15. Sugarul a ajuns, ieri, la spital după ce, în urmă cu două zile, bunica sa a refuzat internarea copilului, deşi fetiţa a fost diagnosticată cu bronşită acută, hipotermie şi rujeolă”, a declarat, marţi, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicul Ciprian George Pribac.

Medicii de la Unitatea Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au sesizat Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, Direcţia de Sănătate Publică Arad şi Inspectoratul de Poliție a Judeţului Arad.

„Poliţia a început cercetări pentru ucidete din culpă, urmând să stabilească cu exactitate împrejurările în care fetiţa decedat, se aşteaptă rezultatele autopsiei medico-legale“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, inspector Lorena Pîrvulescu.

Și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad face cercetări în acest caz, iar primele informaţii arată că familia, de origine romă, nu ar fi fost în evidenţa autorităţilor sociale locale.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.