Ziarul electronic al arădenilor

Un bărbat trebuie să dovedească că e viu, după ce a fost declarat mort la Arad

Un bărbat de 70 de ani, din comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa, a fost declarat mort, în Arad, deşi acesta spune că nu a mai ajuns în vestul ţării de peste 40 de ani.

Pentru a putea beneficia de pensie, constănţeanul trebuie să apeleze la instanţă şi să dovedească faptul că este viu.

Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Arad a întocmit actul de deces pe numele lui Ion Faraon (foto) ca urmare a solicitării lucrătorilor Poliţiei Municipiului Arad, după ce aceştia au constatat că o persoană care a murit într-o clădire dezafectată din oraş, este, conform datelor furnizate de un martor, „numitul Faraon Ion”.

„Datele de identificare din actul de deces au fost preluate din procesul verbal emis de organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Arad. Reprezentanţii Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Arad nu au competenţe în stabilirea identităţii persoanelor decedate pe teritoriul municipiului Arad, care nu posedă acte de identitate şi au obligaţia să întocmească actul de deces în baza documentelor furnizate de organele de anchetă”, a precizat Primăria Arad.

Actul de deces a fost trimis şi la Primăria din Valu lui Traian, reprezentanţii instituţiei constatând, însă, că bărbatul este acasă la el, sănătos. Actul de deces a fost trimis şi la Primăria din Valu lui Traian, reprezentanţii instituţiei constatând, însă, că bărbatul este acasă la el, sănătos. Mai mult, Ion Faraon, care are aproape 70 de ani, le-a povestit celor care l-au vizitat la domiciliu că nici măcar nu a mai fost prin Arad de peste 40 de ani.

Bărbatul trebui acum să demonstreze în instanţă că este viu, dar în toată această perioadă nu va mai putea beneficia de pensie sau de alte forme de asistenţă socială sau medicală.

„Am anunţat Aradul, dar, din păcate, actele de deces se anulează doar prin instanţă. Aşa că va urma un proces, sperăm, rapid, pentru anularea documentului”, au mai spus reprezentanţii Primăriei Valu lui Traian.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.