Ziarul electronic al arădenilor

Un bărbat și nora lui au încercat să mituiască un polițist

Un bărbat și nora lui sunt cercetați penal, după ce au încercat să mituiască un agent de la un post de poliție din județul Arad, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în mod corespunzător.

În cursul zilei de miercuri, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie  Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au surprins două persoane (soț și soție), în timp ce ofereau o sumă de bani unui polițist din cadrul unui Post de Poliție Comunal, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv să nu-i întocmească uneia dintre acestea dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

„În fapt, agentul de poliție a arătat în denunțul formulat că, în noaptea de 20/21 ianuarie 2017, în timp ce executa serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Mîsca,  împreună cu un coleg, l-au depistat pe M.D. care conducea un autoturism cu o viteză de 103 km în interiorul localității. Procedându-se la verificarea documentelor conducătorului auto s-a constatat că acesta nu are asupra sa permisul de conducere, iar în urma verificărilor în baza de date a M.A.I. a rezultat că șoferului i-a fost anulat permisul de conducere ca urmare a condamnării pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv pentru tractarea unei remorci auto neînmatriculate și cu număr fals.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta a condus autoturismul având o alcoolemie de 0,18 ml/l alcool pur în aerul expirat“, se precizează într-un comunicat de presă remis de Serviciul Judeţean Anticorupţie  Arad.

După ce au fost conduși la sediul poliției în vederea întocmirii procesului verbal de constatare, atât conducătorul auto, cât și soția acestuia, le-au propus celor doi lucrători de poliție ca, în schimbul unei sume de bani, să nu întocmească actele de constatare a infracțiunii.

„Cei doi polițiști au refuzat oferta și au stabilit de comun acord cu suspecții ca aceștia să se prezinte la data de 25 ianuarie, în vederea audierii și clarificării situației acestora. În acest context, lucrătorii de poliție au sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie  Arad, iar în aceeași zi s-a organizat acţiunea de prindere în flagrant, bărbatul și nora acestuia fiind surprinși în timp ce ofereau banii cu titlu de mită unuia dintre polițiști. În prezent, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă bărbat. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită și față de nora acestuia, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Cercetările continuă cu suspecții în stare de libertate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.