Ziarul electronic al arădenilor

Un bărbat s-a autoincendiat în față la „Pașapoarte“

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, și-a dat foc, luni, în faţa Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din Arad, nemulţumit că i-a fost refuzată cererea de obţinere a unui paşaport nou.

Bărbatul este Galați și a avut un schimb de replici cu angajații instituției, situată pe strada VIcențiu Babeș, care au refuzat să-i preia cererea de eliberare a unui pașaport.

Gălățeanul s-a prezentat pentru eliberarea unui pașaport însă nu a depus documentele necesare. El avea doar o carte de identitate de Italia și un certificat de naștere din România, însă avea nevoie cel puțin de o carte de identitate provizorie eliberată de autoritățile române.

În semn de protest, el a plecat și a revenit cu o sticlă cu benzină, în fața sediului, amenințând că își dă foc.

Polițiștii, chemați la fața locului de către angajați, au alertat pompierii, care au venit cu o mașină mică de stingere.

„La sosirea echipajului de pompieri, bărbatul stătea în fund pe stradă și se stropise deja cu benzină pe cap și pe haine. Avea în mână o brichetă și amenința că își dă foc. La un moment dat, a aprins bricheta. Colegii mei au intervenit imediat cu o pătură ignifugă și cu un stingător, victima fiind preluată în stare de conștiență de un echipaj medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, George Pleșca.

Bărbatul a suferit arsuri de gradul II pe scalp, față și mâini, dar este posibil să aibă leziuni și pe căile respiratorii. A fost internat la Spitalului Clinic Județean de Urgență și se află în evaluare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.