Ziarul electronic al arădenilor

Un bărbat a reclamat Halloween-ul la Protecţia Consumatorilor

Un bărbat a reclamat Halloween-ul la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, cerând ca produsele tipice, care incită la „crimă, vrăjitorie, terorism, magie neagră şi incultură” să fie retrase.

Bărbatul este din Suceava și a făcut o reclamaţie la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului din Braşov, cerând ca toate produsele care ţin de Halloween să fie retrase de pe piaţă, pe motiv că ar incita la „crimă, vrăjitorie, terorism, magie neagră, incultură, teroare psihică a copiilor inocenţi, închinare la morţi şi satanism“.

Potrivit comisarilor CRPC Braşov, suceveanul este foarte deranjat că în această perioadă pe rafturile magazinelor se găsesc produse legate de sărbătoarea Halloween-ului.

Reprezentanţii CRPC Braşov au declarat că verifică toate reclamaţiile care au temei legal, dar aceasta se încadrează la cele ”mai deosebite“ şi stârnesc mai degrabă amuzament.

„Verificăm absolut toate reclamaţii, dacă au temei legal. În cazul de faţă, reclamaţia are caracter general. Această reclamaţie intră la categoria inedite. Nu putem decât să mergem să verificăm produse vestimentare, de decor sau alimentare care au legătură cu Halloween-ul, fiind un control tematic dedicat sărbătorii, fapt pe care îl făcem oricum la orice eveniment de acest gen. Au fost colegii mei şi zilele trecute la partea de jocuri, jucării de Halloween, dar nu au descoperit nimic ieşit din comun“, a declarat, pentru Mediafax, Sorin Susanu, comisar-şef CRPC Braşov.

Halloween-ul se sărbătoreşte în fiecare an pe 31 octombrie şi este o sărbătoare originară în SUA, pe care românii au împrumutat-o după ’90.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.