Ziarul electronic al arădenilor

Un tânăr nu a respectat măsura izolării la domiciliu. A fost depistat de jandarmii arădeni

Joi, 11 iunie, în jurul orei 13.45, un echipaj de jandarmi a depistat un tânăr de 22 de ani, care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu impuse de autoritățile competente, în urma întoarcerii acestuia din străinătate.

Tânărul a fost depistat în fața unui magazin alimentar dintr-o localitate din județul Arad. La vederea jandarmilor, tânărul a încercat să-i evite.

Având în vedere comportamentul suspect al acestuia, jandarmii i-au solicitat să se legitimeze, iar în urma verificărilor procedurale efectuate, au constatat că pe numele lui este emisă o alertă de tip „coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile.

Tânărul le-a spus jandarmilor că are cunoștință despre prevederile legale privind respectarea măsurii de  izolare la domiciliu, însă a considerat că nu va pune pe nimeni în pericol în plimbarea sa, deși, în urmă cu doar câteva zile, un văr de-al său, tot din aceeași localitate, a fost depistat de jandarmi în aceleași condiții.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, conform Codului Penal.

Tânărul a fost condus la un centru de carantină, unde va sta următoarele 14 zile, cu obligația de a suporta cheltuielile de carantinare.

Pe timpul activităților desfășurate la fața locului, echipajul de jandarmi a asigurat zona și nu a permis tânărul să intre în contact cu alte persoane, iar pentru transportul acestuia la centrul de carantină, a fost solicitat în sprijin un echipaj de pompieri, din cadrul ISU Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.