Ziarul electronic al arădenilor

Un bărbat din județul Arad a murit din cauza gripei

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Arad, a murit din cauza gripei, medicii afirmând că acesta nu era vaccinat antigripal.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 52, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane sunt doi bărbaţi – unul în vârstă de 62 de ani din judeţul Arad şi altul de 58 de ani din judeţul Timiş.

Bărbatul din Arad avea multiple comorbidităţi asociate (alte boli cronice – n.red.). Arădeanul, care a fost investigat şi confirmat cu virus gripal de tip A, nu era vaccinat antigripal. La momentul decesului, era internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

În luna februarie, o femeie în vârstă de 63 de ani a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad în urma complicaţiilor cauzate de gripa sezonieră (de tip B), medicii afirmând că în primă fază s-a tratat singură la domiciliu şi a ajuns la spital cu probleme respiratorii severe.

Femeia fusese internată la Secţia Anestezie Terapite Intensivă, cu probleme respoiratorii severe.

Surse medicale au declarat că pacienta a mers târziu la spital, când deja respira foarte greu, în primă fază tratându-se acasă cu antibiotice.

Pe fondul mai multor complicaţii apărute, pacienta a intrat în stop cardioresporator şi nu a putut fi resuscitată.

Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel naţional.

De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.360 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, faţă de 97 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Numărul total al infecţiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.