Ziarul electronic al arădenilor

Un băiat de 14 ani a dispărut. UPDATE Băiatul a fost găsit

Un băiat în vârstă de 14 ani, care făcea parte dintr-un grup organizat, a dispărut sâmbătă, între Pecica și Sânpetru German, în căutarea lui plecând zeci de persoane.

Conform primelor informații, băiatul care se numește Moloci Core (foto), făcea parte dintr-un grup de 15 copii, care erau însoțiți de profesori. Aceștia fac parte dintr-o biserică penticostală și au închiriat biciclete de la Ferma de Bivoli din Pecica, pentru a face o plimbare.

În timpul plimbării, băiatul de 14 ani a luat-o înaintea grupului, iar la un moment dat a dispărut. Dispariția acestuia fost anunțată la 112, iar de pompieri din cadrul Detașamentului Arad, pompierii voluntari de la SVSU Pecica, Felnac și Sânpetru German și jandarmii au plecat în căutarea copilului.

Dispariţia adolescentului a fost sesizată la 112 de către părinţii acestuia, la ora 14.03, însă copilul s-a pierdut în pădure, în zona Mănăstirii Bezdin, la ora 10.30.

„Din grup făceau parte 15 copii şi 3 însoţitori adulţi, toţi din municipiul Arad, care merseseră la ferma de Bivoli Pecica, apoi la Mănăstirea Bezdin şi la lacul cu nuferi. Unul dintre copii s-a îndepărtat de grup, ingnorând insistenţele repetate ale însoţitorilor de a se întoarce“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Lorena Radu.

În jurul orei 18.00, ISU Arad a anunțat că au fost suplimentate efectivele de căutare.

UPDATE

Biroul de presă al IPJ Arad a informat în cursul serii de sâmbătă că băiatul a fost găsit de echipele de căutare aproape de localitatea Cenad din județul Timiș.

„Minorul de 14 ani, dispărut în cursul acestei dimineți, a fost găsit la aproximativ 42 de km de locul dispariției“, se arată în informarea IPJ Arad.

La operațiunea de căutare au participat 45 de ofițeri și subofițeri ai ISU Arad, 25 polițisti ai IPJ Arad, jandarmi și voluntari. În total, aproape 200 de oameni, a informat ISU Arad.

Adolescentul de 14 ani care s-a pierdut într-o pădure din judeţul Arad a fost găsit, sâmbătă seară, după aproximativ zece ore de la dispariţia sa, în judeţul Timiş, în apropierea localităţii de frontieră Cenad, la o distanţă de 42 de kilometri. Copilul este nevătămat şi a primit sprijin de la un echipaj al Poliţiei de Frontieră, conform News.ro.

Adolescentul a pedalat aproximativ 42 de kilometri de la locul dispariţiei, respectiv zona mănăstirii Bezdin, iar prima persoană pe care a întâlnit-o a fost un îngrijitor al digului din preajma localităţii timişene Cenad.

Băiatul i-a povestit acestuia că s-a pierdut de grupul de excursionişti cu care se afla, iar bărbatul a cerut sprijinul unui echipaj al Poliţiei de Frontieră mobilizat în zona de graniţă cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră i-au dat telefonul şi l-au pus în legătură cu părinţii atât pentru confirmarea identităţii sale, cât şi pentru a-i asigura pe aceştia că a fost găsit şi că este bine. El a povestit că nu a ştiut să se întoarcă la grup şi că a crezut că se deplasează în direcţia Arad. Întrebat dacă nu a fost rănit de animale, el a spus că nu a păţit nimic în timpul în care a pedalat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.