Ziarul electronic al arădenilor

Un arădean nu își poate încasa câștigul de la Loteria fiscală

Un arădean care a câștigat de două ori la Loteria bonurilor fiscale nu își poate ridica ultimul premiu, în valoare de 15.500 de euro.

Inspectorii ANAF spun că biletul câștigător nu este al bărbatului, ci că acesta doar a avut norocul să-l extragă dintre bonurile aruncate de ceilalți cumpărători.

Bărbatul se apără și spune că nu există nicio lege care să-i interzică să adune bonurile fiscale lăsate în urmă de alții.

Constantin Lungu a câștigat 287 de lei la loteria bonurilor fiscale, în 2015, și a primit banii. La ultima extragere din 2016, a câștigat 15.500 de euro. Când a vrut să revendice premiul, autoritățile l-au anunțat că nu poate primii banii.

„Încă nu sunt virați la toată lumea, fiindcă Antifrauda cercetează. Cu ce am greșit domnule ministru al Finanțelor? Prin faptul că am găsit un bon sau că am cumpărat, așa ne încurajați să oprim bonurile? Și dacă l-am găsit pe stradă cu ce am greșit să mă duc să-mi revendic premiul“, spune Constantin Lungu.

Inspectorii ANAF au început o anchetă și spun că nu îi pot da banii câștigătorului, pentru că suspectează că bonul ar putea fi fals.

„Direcția Generală Antifraudă Fiscală a efectuat verificările legale cu privire la autenticitatea și realitatea bonului fiscal depus la unitatea teritorială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală în vederea revendicării premiului, constatându-se împrejurări privind săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală“, susține ANAF.

Arădeanul spune că nu are nici o vină și nici o lege nu îi interzice să caute și să adune bonurile aruncate de alți cumpărători.

Când a aflat că autoritățile au început o ancheta penală, a înregistrat cererea de ridicare a premiului pe numele fiicei sale.

Ancheta în acest caz este în desfășurare. Rămâne de văzut dacă și când va putea arădeanul să intre în posesia celor 15.500 de euro.

sursa: stirileprotv.ro

CITITI SI:

Loteria fiscală. O arădeancă a câștigat 70.000 de lei

Un arădean are 23 de bonuri fiscale câştigătoare

comentarii

One Comment

  • Mioara

    Nu cred ca Domnul i-a spus acestui pocait sa adune bonurile fiscale din cosurile de gunoi si apoi sa mearga la Finante sa revendice sume importante de bani. Insa, cu siguranta Domnul l-a batut pentru ca a furat ca un nesimtit.
    Autoritatile au initiat aceasta campanie pentru a incuraja solicitarea bonurilor fiscale de la comercianti. Desteptul pocait ce s-a gandit…sa faca o afacere…
    A adunat sute de bonuri din cosurile de gunoi si s-a preentat, cu tupeu, dupa bani!!!
    Domnule, dute si cumpara, cinsitit, un suc, pastreaza bonul fiscal si daca vei avea noroc vei castiga. Asa fac mii de cetateni cinstiti!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.