Ziarul electronic al arădenilor

Un arădean l-a dat în judecată pe Iohannis

klaus-iohannisUn arădean l-a acționat în instanță pe președintele Klaus Iohannis, iar instanța i-a dat câștig de cauză șefului statului, în primul proces intentat împotriva lui de când ocupă această funcție.

Primul dosar în care „Statul Român reprezentat prin Președintele României Klaus Werner Iohannis“ a fost chemat în judecată a fost înregistrat la Judecătoria Arad, în prima zi de lucru a magistraţilor din acest an.

Dosarul avea ca obiect o „acțiune în răspundere delictuală“ și a fost deschis de un procesoman de profesie, Gheorghe Laiu, un om fără adăpost din Arad, care i-a terorizat în ultimii ani pe polițiștii, judecătorii și jandarmii din Arad cu acțiunile sale.

Condamnat în trecut la un an și opt luni de închisoare penru că ar fi bătut un polițist, Gheorghe Laiu a devenit celebru în Arad după eliberarea din penitenciar, în 2009, când a început să depună o serie de sesizări în care reclamă faptul că fosta soție l-a scos din casă și locuiește pe străzi, deși ar fi avut dreptul să locuiască în apartament.

Laiu a reclamat tot ce i-a venit în minte, de la primarul Aradului, până la Avocatul Poporului, Direcția Generală Anticorupție, Parlamentul României, procurorul general, Tiberiu Nițu, președintele Traian Băsescu, Victor Ponta, Mihai Răzvan Ungureanu, Radu Stroe şi Robert Cazanciuc.

În dosarul în care apare numele lui Klaus Iohannis, procesomanul a reclamat aceleași lucruri pe care i le-a sesizat și președintelui Traian Băsescu: atingere adusă onoarei și demnități și neglijență în serviciu.

Mai concret, Laiu a reclamat, printre altele, faptul că a fost alungat din locuință, că i s-a blocat pensia și că i se refuză tratamentul în Spitalul de Urgență din Arad.

Klaus Iohannis nu s-a prezentat la proces, președintele neputând reprezenta Statul Român în instanță.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.