Ziarul electronic al arădenilor

Un arădean a încercat să își scoată fiica ilegal din țară

Un bărbat din Arad a încercat să își scoată fiica minoră ilegal din țară, folosind în acest sens o procură notarială falsă.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost depistat în cursul zilei de marți, de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac – Nagylak. El și fiica lui, în vârstă de 16 ani, se aflau într-un autoturism Volkswagen, iar în timpul efectuării formalităţilor pentru trecerea frontierei, bărbatul a prezentat pentru fiica sa o procură notarială, deoarece mama fetei nu îi însoţea.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că procura notarială prezentată nu îndeplinea condiţiile uneia autentice, fiind falsă. Faţă de cele constatate, însoţitorul minorului a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul nu este unul autentic şi intenţiona să ajungă împreună cu fiica sa în Franţa“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au dispus întreruperea călătoriei celor doi şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.