Ziarul electronic al arădenilor

Un agent de poliţie a refuzat mita oferită de un șofer

Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a refuzat mita oferită de un șofer, pentru a nu fi sancționat, după ce depășit viteza legală de circulație și conducea cu un autoturism care avea inspecția tehnică expirată.

În cursul zilei de duminică, ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au surprins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 ani, în timp ce oferea suma de 100 lire sterline unui agent de poliţie din cadrul IPJ Arad, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

„În fapt, agentul de poliţie a depistat cu ajutorul aparatului radar un bărbat în timp ce conducea un autoturism cu viteză peste limita legală, în interiorul localităţii. În urma verificării documentelor conducătorului auto, poliţistul a constatat că acesta circula cu un vehicul care avea inspecţia tehnică periodică expirată. În momentul în care i-a adus la cunoştinţă contravenientului faptele pentru care urmează să fie sancţionat, inclusiv reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului, acesta i-a propus poliţistului ca în schimbul unei sume de bani, să-şi încalce atribuţiile de serviciu“, se menționează într-un comunicat de presă remis de DGA.

Conform sursei citate, poliţistul a refuzat oferta, a continuat să întocmească actele de constatare ale contravenţiilor şi a sesizat DGA – SJA Arad.

„Cercetările continuă faţă de suspect, care se află în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită“, a mai informat DGA.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.