Ziarul electronic al arădenilor

Ultima modă la Arad: uniforme pentru elevi, vatmani, funcţionari şi gropari (GALERIE FOTO)

Uniformele au devenit o modă la Arad, fie că este vorba despre elevi sau angajaţi ai diferitelor instituţii de stat ori firme private. Cei care le-au comandat consideră că investiţia într-o uniformă este rentabilă pe timp de criză.

Uniforme de telenovelă, în şcoli

În tot mai multe unităţi de învăţământ din Arad au fost reintroduse uniformele, elevii preferând modele inspirate din telenovele. “Avem uniformă ca în telenovela «Rebelde», care a rulat pe Acasă TV”, a spus Maria Grad, elevă la o şcoală din Arad.

Uniformele elevilor arădeni sunt formate din cravată, fustă sau sarafan, vestă şi sacou la fete şi cravată, vestă, sacou şi pantaloni, în cazul băieţilor. O astfel de uniformă ajunge să coste între 120-250 de lei. „Este o idee bună să poarte uniforme. Se diferenţiază de celevii din celelalte şcoli. Au fost destul de scumpe dar, dacă am fi cumpărat haine ar fi costat mult mai mult. Chiar mai mult decât uniforma”, a spus Liana Alb, mama unei eleve de clasa a X-a.

Vatmanii se îmbracă la “patru ace”

Cei peste 300 de şoferi de autobuz şi vatmani angajaţi ai Companiei de Transport Public Arad vor purta uniforme. Conducerea instituţiei a cumpărat uniformele în urma unei licitaţii, la preţul de 290 de lei/uniformă. „Am dorit ca atât vatmanii, cât şi şoferii, să poarte o ţinută cât mai adecvată. Uniformele sunt rezistente la uzură” a spus Mariana Birău, director în cadrul Companiei de Transport Public Arad. Uniformele sunt formate din pantalon sau fustă, două cămăşi, pulover, sacou şi cravată de culoare bleumarin şi au o dungă albă şi emblemă cu însemnele companiei.

Ţinute decente la Primăria Şiria

Pentru ca funcţionarii din Primăria comunei arădene Şiria să aibă prestanţă faţă de contribuabili, s-a ajuns la concuzia că se impune ca ei să poate o ţinută decentă. Astfel, fiecare dintre cei 40 de angajaţi ai primăriei au primit două costume. Costumul bărbătesc este compus din cămaşă albă, pantalon, sacou bleumarin şi cravată orange. De asemenea, costumul de damă este format din două bluze albe, o pereche de pantaloni, o fustă, două sacouri şi o vestă de culoare bleumarin. Fiecare costum a costat 300 de lei.

Groparii, îmbrăcaţi ca-n filme

Reprezentanţii Societăţii Gospodăria Comunală Arad au schimbat ţinutele groparilor arădeni, de la salopete la costume inspirate din filmele americane. Noile ţinute au fost comandate la o casă de modă din oraş. „Noua ţinută este absolut necesară într-o ţară europeană. Toţi angajaţii au ţinute pentru ceremonii, create de specialiştii unei case de modă”, a declarat Mariana Junjan, director Gospodăria Comunală Arad. Ţinuta de ceremonii este formată din pantalon negru de stofă, tunică neagră cu inserţii aurii şi şapcă.

(Paula Bulzan)

AICI IMAGINI CU NOILE UNIFORME

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.