Ziarul electronic al arădenilor

Turişti nemulţumiţi. Noile toalete de la plaja Ghioroc, ţinute încuiate

Turiştii care vizitează plaja Ghioroc, aflată la 25 de kilometri de municipiul Arad şi supranumită „Litoralul Vestului“, nu mai au unde să meargă la toaletă, întrucât cele noi construite de Primăria Ghioroc sunt ţinute încuiate, administratorul zonei de agrement spunând că nu are cine să le întreţină pentru că nu au fost alocaţi angajaţi cu acest scop.

În timp ce oamenii sunt nevoiţi să meargă în tufişuri pentru nevoile fiziologice, primarul comunei susţine că toatelele au fost “sabotate” şi că au fost închise doar două zile, fiind contrazis însă de vizitatori, care spun că de cel puţin o săptămână nu mai au acces la WC-uri.

Plaja Ghioroc, aflată la 25 de kilometri de Arad şi accesibilă de pe DN 7, este un loc de agrement care s-a dezvoltat în ultimii ani, în prezent fiind supranumită „Litoralul Vestului“.

În zonă există mai multe lacuri formate după ce decenii la rând au funcţionat balastiere, cel mai mare având o suprafaţă de peste zece hectare. Plaja amenajată pe acest lac are nisip fin, palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane, o parcare cu sute de locuri şi un camping.

În ultimii doi ani, Consiliul Judeţean Arad şi Primăria Ghioroc au investit aproximativ două milioane de lei în amenajări noi, intenţionând să obţină statut de staţiune de interes naţional pentru zona de agrement. Printre investiţiile realizate se numără o toaletă publică cu 12 WC-uri şi duşuri, inaugurată în luna iunie. Turiştii au constatat însă, în ultima perioadă, că nu mai au acces la toalete, acestea fiind încuiate.

Angajatul resposabil cu întreţinerea zonei de agrement, un bărbat care s-a recomandat ca fiind administratorul, a declarat pentru News.ro că toaletele nu mai sunt ţinute deschise pentru public pentru că „se face prea multă mizerie“. „Oamenii nu întreţin curăţenia şi nu are cine să spele toaletele după ei. Am decis să le închidem!“, a spus el.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, susţine însă că toaletele au fost încuiate doar două zile, pentru că au fost „sabotate“: „Cineva a băgat suluri de hârtie igienică în WC-uri şi le-a înfundat. Probabil o să punem camere de supraveghere, că altfel nu ştim ce să facem, pentru că turiştii fac multă mizerie“.

Administratorul zonei a susţinut însă că nu există angajaţi alocaţi de primărie pentru a întreţine zona de agrement. De altfel, edilul a recunoscut că nu are angajaţi „pentru că posturile din primării sunt blocate de Guvern“.

Cele câteva localuri cu toalete de la marginea plajei nu oferă acces decât clienţilor, iar patronii spun că nu ar face faţă unui număr mare de turişti.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.