Ziarul electronic al arădenilor

Turci prinşi pentru a doua oară încercând să iasă ilegal din ţară

Doi tineri din Turcia, solicitanţi de azil în România, au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră de la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi pe osia unui camion.

Cei doi turci au mai încercat o dată să treacă graniţa, ascunşi într-un camion care transporta role de poliester.

Tinerii au fost depistați când un șofer turc, care conducea un autotren încărcat,  conform documentelor de însoţire a mărfii, cu plăci de aluminiu din Turcia, pentru o firmă din Polonia, s-a prezentat la vamă pentru a ieşi din ţară.

În timpul controlului efectuat, polițiştii de frontieră au descoperit, ascunși pe osia remorcii mijlocului de transport, doi tineri.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţenii turci Seydi Y., în vârstă de 20 de ani, şi Cem G., în vârstă de 18 ani, solicitanți de azil în România. S-a constatat că aceștia au mai încercat să iasă ilegal din ţară, în data de 14 februarie, ascunși în interiorul unui automarfar care transporta role de poliester, polițiștii de frontieră efectuând cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Tinerii au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen și nu îndeplineau condițiile legale pentru a călători într-un stat din vestul Europei.

Conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că cei doi erau ascunşi sub camion.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi tineri acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

CITITI SI: Șase migranți ascunși într-un TIR, depistați la Nădlac

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.