Ziarul electronic al arădenilor

Tur ghidat gratuit pentru vorbitorii de limbă maghiară, în municipiul Arad

Duminică, 19 septembrie, vorbitorii de limbă maghiară din Arad sunt așteptați la un tur ghidat, pentru a afla poveștile orașului, în cadrul evenimentului „Turist la tine acasă”, organizat prin proiectul Arad Free Tours de Asociația Turism Alternativ, în parteneriat cu Asociația Concordia.

Ajuns la al doilea sezon, proiectul își propune să aducă atât în atenția arădenilor, cât și a turiștilor care vizitează orașul, lucrurile frumoase, moștenirea culturală și arhitecturală pe care Aradul o are de oferit.

„Anul acesta am organizat deja șase ediții în limba română și a venit timpul, la fel ca anul trecut, să organizăm un eveniment și pentru comunitatea maghiară arădeană. Așadar, toți cei interesați sunt așteptați duminică, 19 septembrie, de la ora 18.00, cu plecare din fața Primăriei. Turul va dura aproximativ trei ore și va fi unul clasic, care va include principalele obiective din centrul orașului. Ghid o să fie colegul nostru Károly Zsori, voluntar Arad Free Tours“, anunță Asociația Turism Alternativ.

„Dorim să facem din aceste tururi pentru minorități o tradiție, ne dorim ca în fiecare sezon să organizăm măcar un tur și în limba maghiară, în primul rând pentru a pune în evidență faptul că Aradul este un oraș multicultural și în al doilea rând pentru a nuanța buna conviețuire a localnicilor pe aceste meleaguri, indiferent de etnia din care fac parte”, a declarat Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

Linkul evenimentului îl puteți găsi aici: https://fb.me/e/1i5Yy0hlm

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația Turism Alternativ. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.