Ziarul electronic al arădenilor

Troleibuze și autobuze electrice, fabricate la Arad

electric-bus-1Astra Vagoane Arad începe producția de troleibuze și autobuze electrice, înfiinţând o nouă divizie de business, care va contribui la creşterea cifrei de afaceri, după ce anul trecut veniturile s-au redus de trei ori.

„Am lansat două linii noi de producţie, una de autobuze electrice şi una de troleibuze. Recent,m-am întors din Franţa unde am semnat un acord cu un mare producător de componente, cu care vom colabora în producţia de troleibuze şi autobuze electrice“, a spus Valer Blidar, care controlează compania.

Capacitatea de producţie a noilor linii va fi de un troleibuz şi un autobuz electric la zece zile.

„Urmează o serie de licitaţii în străinătate, dar şi în ţară. Deja avem un contract pentru troleibuze la Cluj“, a mai spus Blidar.

Omul de afaceri precizează că afacerile companiei au crescut în prima jumătate a acestui an şi că, până la final de an, aşteaptă să-şi dubleze cifra de afaceri.

Anul trecut, profitul companiei s-a redus semnificativ, la doar 1,4 milioane de lei (320.000 euro), faţă de 41 de milioane de lei (9,4 mil. euro) net în anul anterior, iar cifra de afaceri la 96 de milioane de lei faţă de 290 milioane de lei cu un an în urmă.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.